Οι αποδείξεις των Μπλαουγκράνα

Οι αποδείξεις των Μπλαουγκράνα:

Φυσικά εκτός από όλα όσα γράφουμε εμείς εδώ πέρα υπάρχει και ο αντίλογος εκ μέρος των οπαδών της Μπαρτσελόνα. Η πιο πρόσφατη απόδειξη σύμφωνα με κάποιους από αυτούς έχει να κάνει με μια αποκάλυψη του κρατικού καναλιού TVE και αφορά τον αγώνα της εθ. Ισπανίας με την εθ. ΕΣΣΔ το 1964.

Κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής μετάδοσης του αγώνα ο σπίκερ του Ισπανικού ραδιοφώνου είπε ότι "την ασίστ για το γκολ που πέτυχε η εθ. Ισπανίας" την έκανε ο πάικτης της Ρεάλ "Amancio Amaro" ενώ στην πραγματικότητα την ασίστ για το γκολ την έκανε ο πάικτης της Μπαρτσελόνα "Pareda". Αυτό φαίνεται καθαρά στο βίντεο του αγώνα (το οποίο δεν μεταδόθηκε από την Ισπανική τηλεόραση). Και η σχέση όλων αυτών με τον δικτάτορα Φράνκο ήταν ότι ο Φράνκο παρακολουθούσε απο τις κερκίδες τον αγώνα.

Αυτό σύμφωνα με κάποιους οπαδούς της Μπαρτσελόνα "αποδεικνύει" την σχέση του Φράνκο με την Ρεάλ Μαδρίτης και την αδικία φυσικά εις βάρος της ομάδος της Μπαρτσελόνα.

Θα προτιμήσουμε να μην σχολιάσουμε την ("θέση" - "άποψη" - "απόδειξη") των οπαδών της Μπαρτσελόνα. Και απλά αναφέρουμε αυτά που η αντίθετη πλευρά "θεωρεί ως αποδείξεις" της αδικίας εις βάρος την Μπαρτσελόνα από το καθεστώς του Φράνκο.

Αφήνοντας πάντα τον καθένα να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για την σοβαρότητα και την αξιοπιστία των αποδείξεων της άλλης πλευρές.

Περισσότερα για το θέμα αυτό μπορείτε να βρείτε εδώ.