Το γήπεδο της Μπαρτσελόνα

Το γήπεδο της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να χτίσει το σημερινό της γήπεδο σε μια περιοχή που είχε χαρακτηριστεί δασική. Οι τοπικοί παράγοντες προσέφυγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια σε αυτή την απόφαση και το θέμα έφτασε υψηλότερα επίπεδα. Η αρχή των εργασιών του "Νέου γηπέδου" της Μπαρτσελόνα ξεκίνησε το Μάρτιο του 1964 αλλά μετά από αντιδράσεις τοπικών παραγόντων οι διαδικασίες σταμάτησαν.

Έπειτα από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, η Μπαρτσελόνα πήρε τελικός την πολυπόθητη άδεια κατασκευής υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Φράνκο (παρά τις αντιρρήσεις των τοπικών συμβουλίων και των υπουργών της τότε κυβέρνησης) στις 13 Αυγούστου 1965.



Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 23 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους 2735/1965 εκδόθηκε η απόφαση που ενέκρινε το χτίσιμο του γηπέδου και την αλλαγή χρήσης της έκτασης από δασική ζώνη σε ζώνη οικοδόμησης.


Το έγγραφο αλλαγής της δασικής έκτασης σε ζώνη οικοδόμησης υπογεγραμμένο από τον Υπουργό Οικονομικών "Martinez Sanchez Ajona", και φυσικά τον ίδιο τον Φράνκο.

Το νέο γήπεδο της Μπαρτσελόνα εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβριο του 1957. Την εποχή που η Ρεάλ μεσουρανούσε και υποτίθεται ο Φράνκο την ευνοούσε ενώ ταυτόχρονα εξεδίωκε την Μπαρτσελόνα.



Τόση αδικία, τόσο πόλεμο, τόση εκδίωξη που να την βάλουμε !!!