Βασιλικές Κορώνες

Στις 6 Μαρτίου του 1902 δημιουργήθηκε ο μεγαλύτερος και σπουδαιότερος αθλητικός σύλλογος όλων των εποχών που αρχικά ονομάστηκε "MADRID Club de Futbol". Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα ο Βασιλιάς Αλφόνσο ΧΙΙΙ της έδωσε τον τιμητικό τίτλο «Ρεάλ» που στα ισπανικά σημαίνει Βασιλικός. Ετσι η ομάδα από τις 29 Ιουνίου του 1920 ονομάζεται πλέον "Real Madrid Club de Futbol".

Το σύμβολο της Ρεάλ διαχρονικά.

Η Βασιλική κορόνα και το προσωνύμιο Ρεάλ είναι σύνηθες στην Ισπανία. Ο θεσμός της Βασιλείας (αν και δίκαια παρεξηγημένος στην Ελλάδα - με ξενόφερτα και εμπλεκόμενα αρνητικά στην πολιτική πρόσωπα) σε χώρες όπως την Ισπανία, τη Δανία αλλά και τη Σουηδία αποτελεί μέρος της Ιστορίας και της Παράδοσης αυτών των λαών. Η Βασίλεια στις μέρες μας δεν διαδραματίζει κανέναν πλέον ουσιαστικό και πολιτικό ρόλο αλλά αποτελεί το σύμβολο της ενότητας στην πολυπολιτισμική σύνθεση αυτών των λαών.

Το προσωνύμιο Ρεάλ και την Βασιλική κορώνα διαθέτουν 12 από τις ομάδες που συμμετέχουν σήμερα στην Primera Division. Ομάδες από όλη την ισπανική επικράτεια ακόμα και από την Καταλονία (Espaniol) αλλά και τη χώρα των Βάσκων (Osasuna και Sosiedad).


Οι "Ρεάλ" της Primera Division (2006-2007)

Ενώ ακόμα και η ομάδα που υποτίθεται ότι είναι "ενάντια της Βασιλείας" η Μπαρτσελόνα είχε ως σύμβολο τη "βασιλική κορώνα" και μάλιστα είναι η μοναδική που το έκανε από μόνη της (χωρίς βασιλική εντολή) και μάλιστα από την ίδρυση της το 1899. Ένα σύμβολο που οι άνθρωποι της προσπαθούνε επιμελώς να το κρύψουν και αποφεύγουν να το παρουσιάσουν. Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα όχι μόνο δεν ήταν ποτέ κατά του θεσμού της Βασιλείας - αλλά αντίθετα ήσαν "Βασιλικότεροι των Βασιλικών" - απλά θέλανε άλλο Βασιλιά!!!

Το σύμβολο της Μπαρτσελόνα από 1899 (ίδρυση) έως το 1906 (και σύμβολο της πόλης της Βαρκελώνης).

Όλα τα σύμβολα και την ιστορία των συμβόλων (escudos) της Μπαρτσελόνα μπορείτε να τα βρείτε εδώ.