Απάντηση στην προπαγάνδα των Καταλανών

Τα τελευταία χρόνια ορισμένοι οπαδοί καταλανικών αθλητικών σωματείων έχουν επιδοθεί σε μια εκτεταμένη και άνευ προηγουμένου «καταλανολαγνεία» και συνάμα λασπολογία, στην προσπάθειά τους να παρουσιάζουν τους Καταλανούς ως τον αιώνια αδικημένο λαό, που είναι προασπιστής της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Είναι πραγματικά έξυπνο να κάνεις επίκληση στα δίκαια και δημοκρατικά αισθήματα του κάθε ανθρώπου, ώστε να τον κάνεις οπαδό μιας θεωρίας ή μιας ομάδας.

Απλά, θεωρούμε απαράδεκτο και επικίνδυνο να αναμεταδίδεται αυτή η προπαγάνδα βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους, παραθέτοντας ιστορικά στοιχειά και γεγονότα και όχι απλώς κρίνοντας και εκφέροντας ατεκμηρίωτες απόψεις βασιζόμενες σε αίωλα επιχειρήματα τα οποία απλά ξεκινούν τις όποιες τοποθετήσεις τους με τη γραφική πλέον φράση «Η ομάδα του Φράνκο».

Σε ότι αφορά στην Ιστορία, είναι τοις πάσι γνωστό ότι πάντοτε υπάρχουν δύο εκδοχές, η αλήθεια και η παραποίηση της αλήθειας. Η Ιστορία είναι μια επιστήμη που βασίζεται σε πραγματικά συμβάντα και σε αναντίρρητα γεγονότα τα οποία είναι εκεί, διαθέσιμα στον καθένα που έχει λόγο να ανατρέξει σε αυτά βγάζοντας τελικά τα συμπεράσματα του. Με άλλα λόγια, αυτά τα γεγονότα ούτε κρυφά, ούτε απόρρητα είναι. Αντίθετα είναι πανεύκολο για όποιον το επιθυμεί να ανατρέξει σε αυτά.

Η νοοτροπία πολλών εκ των υποστηριχτών του Καταλανικού σωματείου είναι γνωστή. Πάντα της φταίει το κατεστημένο. Είτε το κρατικό είτε το διαιτητικό, το σωματείο δεν φταίει ποτέ και για τίποτα ενώ για όλα φταίνε οι άλλοι. Τα συμπλέγματα που διακατέχουν κάποιους απο τους οπαδούς του σωματείου αυτού είναι λογικά και εύλογα αφού το να είσαι δεύτερος πάντοτε σε πληγώνει.

Τον πρώτο πολλοί εμίσησαν, το δεύτερο ουδείς !!!