Επίλογος - Σχόλια Αναγνωστών

Πάντα υπάρχουν (και θα υπάρχουν) δύο Αμερικές. Μία για να ανακαλύψουμε και μία που τη θεωρούσαμε από πάντοτε δεδομένη. Στην ιστορία θα συναντήσουμε πολλές εκδοχές, και δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει και κάτι διαφορετικό από αυτό που μας μάθανε οι άλλοι.

Επαναλαμβάνουμε πως σκοπός μας δεν είναι να δημιουργήσουμε εχθρούς, αλλά να δώσουμε απαντήσεις – τεκμηριωμένες και με ακρίβεια τέτοιες ώστε κάποιος να μπορέσει οτιδήποτε από όλα αυτά να το επιβεβαιώσει.

Οτιδήποτε γράφουμε μέσα εδώ το διασταυρώσαμε και γράφουμε μόνο για όσα είμαστε σίγουροι. Δίπλα από κάθε τι, υπάρχει σχετικός σύνδεσμος (link) ώστε ο καθένας να μπορεί να διαπιστώσει την αλήθεια και την ακρίβεια των λεγομένων μας.

Παρόλα αυτά, κι επειδή πιστεύουμε πως η Ιστορία και η αλήθεια δεν είναι ιδιοκτησία και αποκλειστικό προνόμιο κανενός. Αν κάποιος θεωρεί κάτι από όλα αυτά που γράφουμε "ιστορικά λάθος" θα παρακαλούσαμε να μας επισημάνει το ακριβές σημείο του λάθους (Άρθρο και ακριβές κομμάτι του άρθρου) καθώς επίσης και δύο τουλάχιστον ανεξάρτητες και έγκυρες πηγές που να το αποδεικνύουν (και όχι αερολογώντας) ώστε να το επιβεβαιώσουμε, να το διασταυρώσουμε κι αν χρειαστεί να το διορθώσουμε.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το περιεχομενο του site ειναι καταπτυστο και οι συγγραφεις του ειναι κομπλεξικοι και φτηνοι προπαγανδιστες.Απο τα link που προτεινετε προς τους επισκεπτες φαινεται ξεκαθαρα οτι οι πηγες πληροφορησης σας ειναι για γελια! Η αληθεια ειναι μια και δεν προκειται να πεσει κανεις στην παγιδα της διαστρεβλωσης της ιστοριας.Και αν ενδιαφερεστε να μαθετε για την Καταλωνια επισκεφτειτε το site www.barcelonistas.gr Μονο εκει υπαρχει η αληθεια...Ολα τα αλλα ειναι για παραμυθια για μικρα παιδια! Η προσπαθεια να παραπληροφορησετε τον κοσμο επεσε στο κενο!

Real Madrid Greek Fans είπε...

Καταρχάς ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, και ευχαριστούμε που μας επισκευαστήκατε!!! Μας κάνει εντύπωση που μας λέτε ότι μόνο στο δικό σας σάιτ υπάρχει η αλήθεια!!! Ο καθένας έχει βέβαια το δικαίωμα να πιστεύει ότι νομίζει, κάποιοι πιστεύουν ότι τους κυνηγάνε ακόμα τα φαντάσματα του Φράνκο και αόρατες σκοτεινές δυνάμεις, εσείς πιστεύεται ότι μόνο στο δικό σας σάιτ υπάρχει η αλήθεια και όλα τα άλλα είναι παραμύθια – δικαίωμα σας!!!

Εγώ προσωπικά στη ζωή μου μόνο για ένα πράγμα είμαι σίγουρος, ότι δεν τα γνωρίζω όλα. Πιστεύουμε και θα το λέμε ότι η Ιστορία και η Αλήθεια δεν είναι ιδιοκτησία και προνόμιο κανενός - ούτε φυσικά και δικό μας. Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν να μας πείτε τι από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια (μπορεί ρε αδερφέ να έχουμε κάνει κάπου λάθος), πες μας πού ακριβός είναι για να το βρούμε και δώσε μας δύο (άντε μια για σένα) έγκυρη και ανεξάρτητη πηγή να το διασταυρώσουμε.

Λυπούμαστε που θα σας απογοητεύσουμε, αλλά δεν θεωρούμε ότι η όλη προσπάθεια μας έπεσε στο κενό, πώς και με ποιο επιχείρημα; επειδή το λέει ένας άγνωστος!!! Οι αναγνώστες θα κρίνουν, όπως οι αναγνώστες θα κρίνουν επίσης αν οι συνδέσεις (τα links) που επικαλούμαστε είναι έγκυρα. Εμείς επιλέξαμε εφημερίδες όπως το Βήμα η Ελευθεροτυπία και η Καθημερινή , το βιβλίο "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους" του ιστορικού Κώστα Παπαρρηγόπουλου, την εγκυκλοπαίδεια Wikipedia , την πολιτική εφημερίδα “el mundo” ακόμα και την ιστοσελίδα www.gencat.net που επικαλείστε εσείς!!! Δεν καταλαβαίνουμε, εξηγήστε μας γιατί όλες αυτές οι πηγές είναι “για γέλια” όπως είπατε και μόνο το δικό σας σάιτ είναι σοβαρό και το μόνο που λέει αλήθεια!!! Και όλα αυτά να τα λέει μάλιστα ένας άνθρωπος που δουλεύει στην καλύτερη υποτίθεται εφημερίδα από αυτές!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο χρήστης – συγγραφέας – μελετητής της Ιστορίας της Καταλωνίας Real Madrid Greek Fans είπε αρχικά ότι «ευχαριστούμε που μας επισκευαστήκατε!!!»…Επειδή δεν έχω φτάσει στο ανώτατο πνευματικό σας επίπεδο μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε τι σημαίνει αυτή η λέξη; Συνεχίζοντας θα ήθελα μια εξήγηση σε κάτι ανεξήγητο….Το σχόλιο ξεκινά με την λέξη «Ανώνυμος» και η απάντηση σας στο σχόλιο αυτό καταλήγει με τη φράση «Και όλα αυτά να τα λέει μάλιστα ένας άνθρωπος που δουλεύει στην καλύτερη υποτίθεται εφημερίδα από αυτές!!!»….Συγνώμη αλλά μήπως είστε και ολίγον από χάκερ εκτός από μελετητής της Ιστορίας και μήπως έχετε μια σύγχυση περί της ταυτότητας όσων σας αφήνουν μηνύματα;
Ακόμη θα ήθελα να σας επισημάνω πως στην ιστοσελίδα http://www.barcelonistas.gr ο κ. Νίκος Ελευθερίου έγραψε ένα πολύ όμορφο κείμενο για την ιστορία της Βαρκελώνης και μάλιστα ανέφερε και τις πηγές πληροφόρησης του που ήταν:
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
• Το παραπάνω άρθρο στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στην διδακτορική διατριβή του Βασίλη Πετριτσόπουλου που κατέθεσε στο γενικό τμήμα του Δικαίου του ΠαντείουΠανεπιστημίου με θέμα ''Η αυτονομία των περιφερειών στο Ισαπανικό Κράτος'', Αθήνα-1998.
• Το Νέο Σύνταγμα της Ισπανίας, του Βασίλη Πετριτσόπουλου και της Νίνας Σακκά-Νικολοπούλου,ανάτυπο από το περιοδικό ''Το Σύνταγμα'', τόμος ΣΤ, 1980, εκδ.Σάκκουλα,Αθήνα -Κομοτηνή.
• Α time of silence, civil war and the culture of repression in Franco's Spain, 1936-1945, Michael Richards, Cambridge University Press, 1998.
Μήπως αμφισβητείτε αγαπητέ συγγραφέα της κατάπτυστης ιστοσελίδας σας τους συγκεκριμένους συγγραφείς;;; Μήπως ανήκουν σε κάποιο άγνωστο προς εμένα εθνικιστικό κόμμα της Καταλονίας;;;

Όσο για τα link που προτείνετε στους αναγνώστες σας για να επισκεφθούν και να ενημερωθούν για περαιτέρω πληροφορίες…Χρησιμοποιείται την διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia στην οποία μπορεί να γράψει ο οποιοσδήποτε, το οτιδήποτε…Άρα ποια η αξιοπιστία της πληροφόρησης; Χρησιμοποιείται άρθρα εφημερίδων όπως η Αs όταν όλοι όσοι ασχολούνται με το Ισπανικό αθλητισμό γνωρίζουν πως η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι απόλυτα ελεγχόμενη από τη διοίκηση της Real Madrid και άρα τα άρθρα της στοχεύουν στην διαστρέβλωση της αλήθειας και στην παρουσίαση πληροφοριών που εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι αντικειμενικές.
Όσο για τις πληροφορίες που αναπαράγεται από τις ιστοσελίδες κάποιων γραφικών Καταλανών υπερεθνικιστών το θεωρώ τουλάχιστον ανάξιο λόγου.

Εφόσον επιθυμείται τόσο πολύ να γράψετε για την Ιστορία της Καταλωνίας σας προτείνω να κάνετε ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη, να αγοράσετε από εκεί σχετικά βιβλία και να συζητήσετε με ανθρώπους. Να επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις τoυ FC Barcelona να αγοράσετε βιβλία και να συζητήσετε και εκεί με τους παράγοντες της ομάδας αλλά και με τους παλαίμαχους παίκτες για την ιστορία του συλλόγου. Να σας πουν γιατί ο σύλλογος χρησιμοποιεί τη φράση «Mes que un club». Όσο για τον Josep_Sunyol θα παρακαλούσα θερμά να αναζητήσετε έγκυρες πηγές πληροφόρησης (και όχι το Wikipedia) εάν δεν σας ικανοποιεί το εξαιρετικό αφιέρωμα που υπάρχει στο http://www.barcelononistas.gr.


ΥΓ…Γιατί δεν υπογράφετε τα κείμενα σας με το όνομα σας και δεν βάζετε στοιχεία επικοινωνίας των επισκεπτών μαζί σας πέρα από το απρόσωπο μήνυμα στο site; Μήπως επειδή δεν είστε σίγουρος για την αξιοπιστία αυτών που γράφετε και δεν θέλετε να εκτεθείτε;

Ανώνυμος είπε...

Απλα προς ενημερωση σου!

Απο το AΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΟ http://www.gencat.cat!

Αγγλικα ξερεις...Μετεφρασε το και ενημερωσου!

Franco's Regime

In the winter of 1939, Catalonia was occupied by Franco's army. The victory of the camp called national and the dictatorship established by General Franco brought along the exile, death and repression of many Republicans, worker parties and union activists all over Spain. The new regime immediately suppressed the Statute of Catalonia, crushed down any manisfestation of Catalanism and prohibited the public use of the Catalan language. In 1940, the President of the Generalitat, Lluís Companys, captured in France by the Nazis, was handed over to Franco's authorities and was executed in Barcelona.

After a long and cruel war, characterized by a climate of political and social repression and of economic and cultural backwardness, the Spain of Franco underwent, starting from the situation in 1959 and in spite of the adverse political conditions, a period of economic growth determined by the belated though rapid insertion of Spain in general and of Catalonia in a broader European process of development. This period corresponds to what is called "the glorious thirty years" (1945-1975).

In this period, Catalonia experienced a significant growth in population, that went from 3 to 6 million inhabitants between 1950 and 1980. This huge demographic leap was possible due to the existence of an industry that required labor force and the migratory contribution of people coming mainly from southern Spain. This demographic contribution has decisively given shape to today's Catalan society.

To παρακατω κειμενο και παλι στα αγγλικα ειναι απο την ΕΠΙΣΗΜΗ ιστοσελιδα http://www.fcbarcelona.cat
στο τομεα με τα συμβολα που χρησιμοποιησε ο συλλογος απο την ημερα της ιδρυσης του.

Δες την παρεμβαση του Φρανκο στο συλλογο!!

Since 1910, the changes made to the design have been minimal, generally just modifying the aesthetics and the patterns used for the outline. The biggest changes came about as a result of political obligations. When Franco came to power, the letters FCB were replaced by CFB, to reflect the way the club was forced to use the Spanish version of its name. The dictatorship also obliged the club to remove two of the four bars from one of the upper quarters, thus excluding the Catalan flag from the crest. On occasion of the club’s 50th anniversary in 1949, the four bars returned. The original letters were not recovered until late 1974, when the crest reverted to the original 1910 design.


ΥΓ...Δεν θελω να τα μεταφερεις τα κείμενα ως σχολιο μου.Απλα στα εδωσα προς ενημερωση σου.Θα ακολουθησουν πολλα ακομα κειμενα απο εμενα για να σου αποδειξω ποσο ψευτης και φτηνος προπαγανδιστης εισαι!

Ανώνυμος είπε...

Josep Sunyol (1935-1936)

Josep Sunyol has gone down in Fútbol Club Barcelona history as the ‘martyr president’ as a result of his tragic death when he was in charge of the club in the early days of the Civil War and was shot by Franco’s troops in the summer of 1936.


Sunyol (Barcelona 1898- Serra del Guadarrama 1936), was a man of outstanding personality and was highly respected by all at FC Barcelona when he joined the board in 1928, curiously enough during the presidency of Arcadi Balaguer, a staunch monarchist and therefore a man of a very different political upbringing to his own. In the years of the Republic, Sunyol was notorious both for his political activities, as the leader of left wing group Esquerra Republicana, and for his involvement in the sporting world. In the latter field, he was noteworthy as the creator and owner of the weekly magazine called 'La Rambla', which was distributed under the slogan “sport and citizenship”.

On July 27, 1935 he was elected president of Fútbol Club Barcelona. The members put their faith in him because he was the man they felt could sort out the club’s financial problems, a task that had already been started by his predecessor, Esteve Sala, who would now become treasurer, and who, along with accountant Francesc Xavier Casals, would help Sunyol to close the season at a considerable profit. On the pitch, the team won the Catalan Championship and reached that famous 1936 Cup Final, at which the then goalkeeper of Real Madrid, Zamora, won the title for his team with a memorable performance.

But Josep Sunyol’s brilliant career was cut short in tragic fashion on August 6, 1936, when as part of his political activities, the Barça president visited Republican troops near to Madrid. Without noticing, his car entered a zone controlled by Frano’s troops in Sierra de Guadarrama. Sunyol was identified and arrested, and without trial, he and his colleagues were shot dead on the spot. News of his death did not reach Barcelona until a week later, where it would cause a major commotion on all levels of society.

The shooting of Josep Sunyol was the prelude for one of the most difficult periods the club has ever gone through.

απο το http://www.fcbarcelona.cat

From near relegation to the Copa Latina (1949)

During the 40s, the club gradually recovered from a crisis which had seen them nearly relegated in 1942, although they did win the Spanish Cup in the same season. During the next season, the scandalous game against Madrid, saw the Barca players threatened by referee and police and Pineyro, a fascist supporter, but honestly disgusted at the treatment his team had received, resigned from the presidency of the club.

απο το http://www.fcbarcelona.cat

Πες μας τωρα οτι η επισημη ιστοσελιδα του συλλογου ειναι ελεγχομενη απο εθνικιστες και οτι γραφεται σε αυτην ειναι ψέματα;;;

Και οπως διαπιστωσες δεν χρησιμοποιησα ουτε μια φορα ιστοσελιδες αστειων υπερεθνικιστων ή του wikipedia!!!

Θα ακολουθησουν και αλλα!!!
Ορεξη να εχεις να διαβαζεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Αφου σου αρεσει τοσο πολυ να μαθαινεις νεα στοιχεια σου παραθετω ενδεικτικα ενα ακομα για τις σχεσεις των οργανωμενων φιλαθλων της ομαδας που αγαπας με τον Φασισμο.Το site ειναι http://www.libreopinion.com/members/ch1492/english/FascioInSpain.html και για να μην κουραζεσαι πηγαινε απευθειας στο τομεα HOOLIGANS&ULTRAS&TIFOSSI

και διαβασε ποιες ομαδες διατηρουν στις ταξεις τους οργανωμενους φιλαθλους που εχουν "αγαπη" στο Φασισμο.

Οσο για μια μικρη ομαδα φασιστων που καποτε υπηρχε στις ταξεις των Boixos Nois της FC Barcelona αυτοι απομακρυνθηκαν με συνοπτικες διαδικασιες.

ΥΓ...Μηπως μπορεις να πεις στο site σου τι σημαινει το τσεκουρι μεσα στην ισπανικη σημαια που ανεμιζουν οι φιλαθλοι στο Μπερναμπεου...Την ιστορια της σημαιας αυτης..Ποτε εμφανιστηκε, ποιας εποχης ειναι συμβολο το τσεκουρι κλπ κλπ...


Eχει και αλλα...Μην φοβασαι...Δεν θα σε αφησω ετσι...χεχεχε!

Ανώνυμος είπε...

Alfredo Di Stefano (1953-1964)

Barcelona originally signed the player from River Plate but the then Spanish government of Francisco Franco did not like the Catalan nationalism associated with the club, and decided to block the move.

Πηγη:http://www.realmadridportal.com/legends.php

Unknown είπε...

O Franco κυβέρνησε την Ισπανία από την 1η Απριλίου 1939 εως της 9 Ιουνίου 1973.

Η Real Madrid κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας κατέκτησε:


14 Πρωταθλήματα Ισπανίας τις σεζόν: 1953/54, 1954/55, 1956/57, 1957/58, 1958/59, 1960/61, 1961/62, 1962/63, 1963/64, 1964/65, 1966/67, 1967/68, 1968/69, 1971/72

Κύπελλα Πρωταθλητριών: 1955/56, 1956/57, 1957/58, 1958/59, 1959/60, 1965/66


Την ίδια περίοδο η FC Barcelona κατέκτησε:

7 Πρωταθλήματα Ισπανίας τις σεζόν: 1945, 1948, 1949, 1952, 1953, 1959, 1960

0 Κύπελλα Πρωταθλητριών!


Κάνω λάθος;


For years, Real Madrid -- who, much like European businesses, benefited handsomely from government assistance and preferential treatment for years -- represented Francisco Franco's favorite toy.

In large part due to Franco's dictatorial ways, Real Madrid secured the best players, fielded the best teams and won Championships.

Πηγή: http://www.askmen.com

(δεν ειναι αμιγως αθλητικου περιεχομένου ιστοσελίδα αλλά ΔΕΝ έχει ουδεμία σχέση με Καταλονία ή την FC Barcelona)

Unknown είπε...

Θεωρώ πως είναι αρκετά αυτά που σου έστειλα προς το παρόν!
Αν δεν αποσύρεις άμεσα την ιστοσελίδα ή αν δεν ανασκευάσεις τα ψεύδη και τις συκοφαντίες για τον ένδοξο σύλλογο FC Barcelona θα συνεχίσω να σε βομβαρδίζω με μηνύματα!
Περιμένω την απάντηση σου! Το email μου το έχεις!
Αν θες υπάρχουν για να δημοσιεύσεις και φωτογραφίες με τους φασίστες των Ultras Sur με τη ναζιστική σημαία στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου ή με τον πρόεδρο Ζοαν Λαπόρτα και τον Σάμουελ Ετό ανάμεσα σε φάτσες σκύλων που δημοσίευσε πέρυσι την άνοιξη η επίσημη ιστοσελίδα των Ultras Sur!

Real Madrid Greek Fans είπε...

Χαιρόμαστε που τα τελευταία σχόλια προσπαθούν τουλάχιστον να αναπτύξουν κάποια επιχειρήματα, και δε μας βρίζουν - θα απαντήσουμε και σ΄ αυτά.

Καταρχάς όταν λέμε πείτε μας που κάνουμε λάθος εννοούμε που ακριβώς βρίσκεται το λάθος και όχι αν ένας διδακτορικός τίτλος είναι έγκυρος (διδακτορικοί είμαστε και το ξέρουμε), ούτε φυσικά αν το σύνταγμα της Ισπανίας είναι έγκυρο. Αλλά σε ποιο ακριβός σημείο αυτά γράφουν κάτι διαφορετικό (αυτό θέλω να δω) και που μπορώ αυτό να το βρω. Όταν διορθώνω ένα γραπτό πιάνω τον άλλο και του λέω έλα εδώ, το γράφω με κόκκινο χρώμα (εδώ παιδί μου έχεις λάθος) και αυτό εδώ είναι το σωστό. Εμείς ως Μηχανικοί (μηχανικοί ήμαστε και οι δύο) δουλεύουμε λίγο διαφορετικά και θέλουμε να βλέπουμε κάτι με τα μάτια μας και όχι να μας λένε γενικά και αόριστα ότι κάτι δεν είναι σωστό!!!

Όταν λέμε ευχαριστούμε που μας επισκευαστήκατε το κάνουμε γιατί σας αγαπάμε !!! Και γιατί δεν είστε εσείς προσωπικά ο λόγος της ύπαρξης αυτού του σάιτ. Αντίθετα ήσασταν ο μόνος λόγος ενδοιασμού “δεν ξεχνώ” και ο λόγος της προσωρινής μη λειτουργίας του – αλλά οι προκλήσεις από τους φίλους σας συνεχίστηκαν και δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά – αφού οι προκλήσεις και οι χαρακτηρισμοί ήταν προσωπικοί. Μη θυμώνετε τόσο – ήρεμα - έχει ενδιαφέρον η αντιπαράθεση επιχειρημάτων - κάθε μέρα μαθαίνουμε και κάτι διαφορετικό.

Όσο για την πρώτη παρατήρηση και το άρθρο του κυρίου Ελευθερίου http://www.penya-atenes.net/gr/index.php?option=com_content&task=view&id=71&Itemid=115 το έχουμε υπόψη μας. Το έχουμε μελετήσει προσεκτικά, με τη μόνη διαφορά ότι δεν θεωρούμε ως την πραγματική ιστορία τι είπε ένας φίλος του για το πόσο καλός άνθρωπος ήτανε και το πόσο των αγαπούσανε οι δικοί του. Όταν αναφερόμαστε στην πολιτική θέλουμε νούμερα (χούι των Μηχανικών) για να δούμε τι έκανε – ωφελήθηκε, πόσους ψήφους πήρε στις εκλογές, ποιες ήτανε οι θέσεις της “Άξιο Καταλάνα” και όχι τι λέει ένας φίλος του για το πόσο καλός άνθρωπος ήτανε, πόσα δέντρα έχει εκεί που σκοτώθηκε, αν έβρεχε, πώς λέγανε την καλύβα που τον πιάσανε, το πόσο στενοχωρήθηκε ο φροντιστής της Μπαρτσελόνα από τον εμφύλιο πόλεμο, αν έλεγε στα παιδάκια να κάτσουνε φρόνημα, ποιοι ψήνανε κρέας στα κάρβουνα!!! Αλλά τους λόγους τις δολοφονίας του και αν αυτοί είχαν σχέση με το ποδόσφαιρο ή τη στρατιωτική του δράση και ποια ακριβώς ήτανε αυτή. Ο Γιούσεπ Σουνυόλ δολοφονήθηκε για κάποιο συγκεκριμένο λόγο και όχι γιατί έβρεχε, είχε πεύκα, ή γιατί λέγανε έτσι την καλύβα που τον πιάσανε, ή γιατί ο Φράνκο αντιπαθούσε την Μπαρτσελόνα.

Διαβάσαμε προσεκτικά τα κείμενο για τον Γιούσεπ Σουνιόλ και ειλικρινά δεν καταλάβαμε κάτι διαφορετικό. Τι έγινε με το κόμα του – τι έλεγαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι – πως ανέβηκε στην εξουσία της Μπαρτσελόνα - ποιες ήτανε οι αντιδράσεις των εσωτερικών αντιπάλων του - ποιες ακριβώς ήτανε οι θέσεις του κόμματος του - τι ήτανε ή “Άξιο Καταλάνα” - ποιους αντιπροσώπευε - σε ποιόν χώρο ανήκε - ποια ήταν η ιδεολογία της - ποια ήταν η δράση της.

Δεν θεωρούμε επίσης τις πηγές όπως την επίσημη της Μπαρτσελόνα ως ουδέτερες (δεν μπορεί να είναι η επίσημη ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα ανεξάρτητη) δεν θα υποστηρίξει τον ίδιο της τον εαυτό!!! Και όσον αφορά το άρθρο όπου επικαλούμαστε την AS υπάρχουν συνολικά 5 πηγές. Και επιβεβαίωση από τον πρόεδρο της ομάδας σας, όπως και φωτογραφίες εκείνες της εποχής. (Μετάλλιο)

Ποτέ δεν είπε κανένας ότι δεν υπάρχουν φανατικοί ακροδεξιοί οπαδοί στην Ρεάλ. Μάλιστα υπάρχουνε πιο πολλοί – το ζήτημα όμως του νεοφασισμού και τον άκρων είναι αρκετά σημαντικό για να μην το παίρνουμε σοβαρά. Δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο που υψώσανε τη σημαία – και το ζήτημα δεν είναι ποσοτικό (αν πιστεύεται ότι το ζήτημα του φασισμού είναι ποσοτικό τότε δικαίωμα σας), άλλωστε εσείς είσαστε που αναμεταδίδεται τις εικόνες αυτές στα σάιτ σας και τις επικαλείστε συχνά. Οι γενικότητες μακριά από μας, δεν λέμε πουθενά αυτοί ή οι άλλοι και δεν χαρακτηρίζουμε κανέναν – άλλοι το κάνανε και παίρνουνε την απάντηση αυτή.

Εμείς θεωρούμε τα άκρα είτε αυτά κινούνται στα δεξιά είτε στα αριστερά το ίδιο επικίνδυνα και ακραία. Αν ασχολείστε με την πολιτική μπορείτε να παρατηρήσετε πως υπάρχει πλέον μια ιδεολογική σύμπλευση των δύο άκρων είτε αυτά προέρχονται από την άκρα αριστερά είτε από την παραδοσιακή άκρα δεξιά. Το φαινόμενο της σύμπλευσης των δύο άκρων, δεν είναι μόνο Ισπανικό, αλλά και Ελληνικό, θα έλεγα Παγκόσμιο και η ταύτιση με θέσεις που ξεκινάνε είτε από αριστερά είτε από δεξιά είναι το ίδιο επικίνδυνες (καθόσον δεν είμαστε όλοι ίδιοι). Η ταύτιση με ακραίες θέσεις (που από την μεριά σας και την ακροαριστερά προβάλετε) δεν αργεί να εξελιχθεί σε θέσεις σαν και αυτές των σοσιαλιμπεριαλιστών. Άλλωστε μην ξεχνάτε την ιδεολογική και πολιτική σχέση των σοσιαλιμπεριαλιστών που παραποιούν τα εθνικά μας σύμβολα με την Escuera Rebublica “ERC” και την “JERC” από εκεί προέρχονται και αυτοί. Η “JERC” από τα σπλάχνα της “ERC” προέρχεται, του “κυρίου Σουνιόλ”!!!

Λυπούμαστε που θα σας απογοητεύσουμε αλλά το αίτημα σας για απόσυρση δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Παρόλα αυτά ίσος να το ξανασκεφτούμε και να αποσύρουμε τελικά το σάιτ μας αν μας πείτε ποιος κυβερνούσε την Ισπανία τα έτη 1974 και 1975. Αφού μας λέτε ότι ο Φράνκο κυβέρνησε την Ισπανία από την 1η Απριλίου 1939 έως τις 9 Ιουνίου 1973 κάποιος δε θα την κυβερνούσε μετά!! Αφού δεν κυβερνούσε ο Φράνκο μετά τις 9 Ιουνίου του 1973 τι έκανε (πέθανε); αποσύρθηκε, τι έγινε με τον Φράνκο μετά !!!

Greek Madridistas είπε...

Δε μας λες ρε φιλε antimadridista εσυ τελικα τι εισαι Ελληνας η Καταλανος?

Ολο μας λες για τους Καταλανους λες και ειναι τα κακομοιρα τα παιδακια που τα βρηκε μικρα και αθωα ο Φρανκο και τα εκανε ντα.
Δεν μας ειπες ομως οτι οι Καταλανοι ανακηρυξαν την ανεξαρτησια της Καταλονιας την ιδια ωρα που σε ολη την Ισπανια μαχονταν υπερ της Δημοκρατιας. Δηλαδη οι αλλοι παλευαν για τη Δημοκρατια και οι εθνικιστες Καταλανοι βρηκαν ευκαιρια να κανουν αυτο που θελαν απο καιρο. Και μαλιστα ΠΑΡΟΛΟ που ειχαν υπογραψει συμφωνια (το ERC) οτι θα ειχαν απλα αυτονομια κατα την ιδρυση του Λαικου Μετωπου.

Εμας δεν μας ενδιαφερει τι κανουν οι Καταλανοι και οι Ισπανοι, δικο τους θεμα. Εσυ μπορεις να μας πεις για ολα αυτα τα εθνικιστικα κινηματα που επιθυμουν να καταλαβουν τη μιση Ελλαδα? Αυτοι κρυβονται πισω απο την Μπαρτσελονα και παριστανουν (και καλα) τους σοσιαλιστες, ενω στην ουσια ειναι Καταλανιστες.

Εχετε καταντησει καταλανικοτεροι των Καταλανων αν δεν το πηρατε χαμπαρι. Τουλαχιστον να βγαζατε και τιποτα για την αναμεταδοση της προπαγανδας παει στο καλο,αλλα εσεις πληρωνετε κι απο πανω!!!
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ λοιπον και περαστικα!

Unknown είπε...

Καλημέρα.Εχω μπερδευτεί.Δεν ξέρω αν απευθύνομαι σε έναν ή δυο που χρησιμοποιούν το ίδιο nickname! Ακόμα περιμένω να μάθω τα ονόματα σας! Με κάνατε και γέλασα πολύ πρωι πρωι! Δεν ήξερα ότι ο Λαπορτα είναι μέλος εθνικιστικής οργάνωσης και ότι στη πραγματικοτητα θέλει να κυριεύσει η Μπαρσελονα την Ευρωπη! Απο αυτή και μόνο την τοποθέτηση σας φαίνεται καθαρά το πόσο σοβαροί είστε. Θα τα ξανα πουμε πολύ σύντομα!!!!

Real Madrid Greek Fans είπε...

Καταρχάς δεν είπε κανένας ότι ο Λαπόρτα είναι μέλος εθνικιστικής οργάνωσης και ότι στη πραγματικότητα θέλει να κυριεύσει η Μπαρσελονα την Ευρώπη! Είμαστε τόσο προσεκτικοί και ακριβείς που καλό θα ήταν να μην συγχέουμε τα πράγματα.

Ακόμα και στις ημερομηνίες δεν γράφουμε ότι θέλουμε (διασταυρώνουμε τα πάντα). Και καλά!!! το καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να υπάρξει διαφορετική πολιτική προσέγγιση σε ένα γεγονός. Αλλά διαφωνία και στις ημερομηνίες!!! Αν δεν μπορούμε (σοβαροί υποτίθεται άνθρωποι) να κάνουμε κάτι πολύ απλό - να μετρήσουμε σωστά τους τίτλους της Περιόδου του Φράνκο πώς θα μπορέσουμε να διατυπώσουμε σοβαρά επιχειρήματα!!!

Έλεος πια!!! Ο Φράνκο ήτανε Αρχηγός στην Ισπανία μέχρι το Νοέμβριο του 1975 και όχι τον Ιούνιο του 1973. Οι τίτλοι όπως αναγράφονται παραπάνω από τον χρήστη andimadridista είναι πέρα για πέρα λάθος. Οι ημερομηνίες είναι λάθος. Έλεος πια!!!

Τέλος και για την καλύτερη ροή του δικτυακού τόπου τα σχόλια χωρίζονται σε δύο ιστοσελίδες - δηλαδή από εδώ και πέρα μεταφέρονται στο σχόλια ΙΙ (ώστε να υπάρχουν περίπου 10 σε κάθε σελίδα) ενώ για να μην γίνει προσπάθεια επίθεσης με μηνύματα σε μορφή Σπάμ που αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση με σκοπό να χαλάσουν την ροή αυτό του τόπου θα κάνουμε από εδώ και πέρα δεκτό μόνο ένα σχόλιο από κάθε χρήστη τη μέρα.