Σχόλια ΙΙ - συνέχεια

Για την καλύτερη ροή του δικτυακού τόπου τα σχόλια χωρίζονται σε δύο ιστοσελίδες - δηλαδή μεταφέρονται στο σχόλια ΙΙ (ώστε να υπάρχουν περίπου 10 σε κάθε σελίδα).

- Η συνέχεια των σχολίων στο φόρουμ μας εδώ.


5 σχόλια:

Greek Madridistas είπε...

Αχιλλεας ειναι το ονομα μου. Εσενα antimadridista ποιο ειναι το δικο σου ονομα?

Ακομα δεν μας απαντησες αν εισαι Ελληνας η Καταλανος.

Αν απο αυτα που λεμε καταλαβες οτι ο Λαπορτα ειναι μελος εθνικιτικης οργανωσης, τοτε μαλλον εισαι περιορισμενων πνευματικων ικανοτητων και δεν εχει νοημα να συζηταμε μαζι σου. Οι οπαδοι της ανεξαρτησιας της Καταλωνιας που κρυβονται πισω απο την Μπαρτσελονα ειναι οι οπαδοι του καταλανικου εθνικισμου, που μεταξυ αλλων εχει βλαψει στο παρελθον την Ελλαδα μας και σχεδιαζει και για το μελλον ανακαταληψη εδαφων της Ελλαδας. ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ???

Εγω παλι δεν καταλαβαινω ενα πραγμα κι αν θελεις και μπορεις μου το εξηγεις. Σημερα που η Ισπανια ειναι δημοκρατικη χωρα, μελος του ΟΗΕ, της ΕΕ και αλλων διεθνων οργανωσεων και κυβερναται απο σοσιαλιστικη κυβερνηση και μαλιστα η Καταλωνια εχει δικο της Κοινοβουλιο, γιατι ολοι αυτοι που ισχυριζονται οτι η Καστιλλη τους "καταπιεζει" δεν κανουν καποια επισημη διαμαρτυρια-καταγγελια στους διεθνεις οργανισμους η στο Κοινοβουλιο της Καταλωνιας, αλλα προτιμουν να διαμαρτυρονται για την "καταπιεση" μεσω ενος (υποτιθεται) αθλητικου σωματειου? Επισης ολοι αυτοι που επιθυμουν την ανεξαρτησια της Καταλωνιας γιατι δεν ζητουν να γινει ενα δημοψηφισμα ωστε ο λαος να αποφασισει τι θελει?
Ακομα, οι οπαδοι της Μπαρτσελονα γιατι διαμαρτυρονται για την (υποτιθεμενη και ποτε αποδεδειγμενη με στοιχεια) ευνοια της Ρεαλ απο τον Φρανκο και δεν διαμαρτυρονται το ιδιο για την ξεκαθαρη ευνοια που ειχε η Ατλετικο Μαδριτης (η Ατλετικο σαν ομαδα της Πολεμικης Αεροποριας του Φρανκο ειχε και οικονομικη στηριξη του κρατους, αλλα και ανεβηκε απο τη β' κατηγορια στην α' με κρατικη αποφαση αντικαθιστωντας την Ρεαλ Οβιεδο)? Μηπως (λεμε μηπως) γιατι η Ρεαλ Μαδριτης ειναι που εχει σαρωσει τους τιτλους σε Ισπανια και Ευρωπη και αυτο τους ποναει????

Με το να αναφερεις οτι η Ρεαλ επι Φρανκο πηρε τοσους Ευρωπαικους τιτλους μονος σου αναιρεις τον εαυτο σου. Δηλαδη ενταξει στην Ισπανια μας εδινε (υποτιθεται) τους τιτλους ο Φρανκο. Στην δημοκρατικη Ευρωπη απο την οποια ηταν τελειως αποκλεισμενος ο Φρανκο ποιος μας εδινε τα συνεχομενα Ευρωπαικα??? Βεβαια και αυτο σας ποναει, γιατι οπως και να το κανουμε οταν εχεις παρει 2 Κυπελλα με τα χιλια ζορια και ο αλλος εχει παρει 9 η διαφορα ειναι οντως ιλιγγιωδης!

Περιμενω απαντησεις (αν μπορεις να απαντησεις σε αυτα) με επιχειρηματα και οχι με αερολογιες και φημες. Επισης οταν αναφερεις σαν πηγη των επιχειρηματων σου διαφορες αγνωστου ταυτοτητας ιστοσελιδες (και μαλιστα μεχρι και το fcbarcelona.cat) τοτε μονος σου γελοιοποιεισαι και χανεις καθε εννοια σοβαροτητας.

Unknown είπε...

Mεταφέρω απόσπασμα απο το τελευταίο σχόλιο σου:

Εσυ μπορεις να μας πεις για ολα αυτα τα εθνικιστικα κινηματα που επιθυμουν να καταλαβουν τη μιση Ελλαδα? Αυτοι κρυβονται πισω απο την Μπαρτσελονα και παριστανουν (και καλα) τους σοσιαλιστες, ενω στην ουσια ειναι Καταλανιστες.

Ξέρω ελληνικά και καταλαβαίνω πολύ καλά τι γράφεις.Αν τώρα εσύ δεν ξέρεις τι γράφεις ή ερμηνεύεις τα λεγόμενα σου κατα όπως σε βολεύει είναι δικό σου θέμα.

Πάμε παρακάτω.Επίτηδες έγραψα έτσι τις ημερομηνίες της διακυβέρνησης του Φράνκο.Χρησιμοποίησα ως πηγή ενημέρωσης το έγκριτο - κατ΄ εσάς - wikipedia! Aπλά για να σας αποδείξω - αν και επιμένετε να μην θέλετε να το αντιληφθείτε - πόσο αναξιόπιστη πηγή ενημέρωσης είναι. Κάπου γράψατε ότι ελέγχετε προτού γράψετε.Ωστόσο απο μια γρήγορη περιήγηση που έκανα διαπίστωσα πως απλά μεταφέρετε κείμενα που έχετε βρει σε αναξιόπιστα site και απλά κάνατε τον κόπο να τα μεταφράσετε. Η Δημοκρατικότητα σας περιορίζεται απλά στο να μεταφέρετε πληροφορίες που βρίσκονται στο wikipedia, είναι άρθρα ή προέρχονται απο έντυπα απόλυτα ελεγχόμενα απο την Real Madrid.Χωρίς να αναγράφεται τι υποστηρίζει η άλλη πλευρά.Αλλά ουδόλως σας απασχολεί.Εσείς κάνετε καλά την δουλειά σας.Να συκοφαντείτε την Μπαρσελόνα και την Καταλωνία.

Γιατί όμως σας έπιασε ξαφνικά τέτοια τρεμούρα; Μήπως γιατί αντιληφθήκατε πως ο έλληνας φίλαθλος επιτέλους μαθαίνει την αλήθεια;

Να κάνω μια άλλη αφελής ερώτηση προς εσάς που τα ξέρετε όλα. Ήταν ή όχι η Ρεάλ Μαδρίτης η αγαπημένη ομάδα του Φράνκο και την χρησιμοποιήσε ως "άρμα" για την επιρροή του στην υπόλοιπη Ευρώπη; Γιατί δεν επέλεξε άλλη ισπανική ομάδα παρά διάλεξε μόνο αυτή; Δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να ανοίξουμε κουβέντα περι των κατακτήσεων και των βλέψεων των κατοίκων της Καταλωνίας πριν απο αιώνες; Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Όσο για τους υπερθνικιστές των οποίων - κακώς - τις θέσεις αναπαράγεται δεν έχω να πω κάτι επιπλέον πέραν των όσων έχω πει ήδη. Αλλά μήπως πρέπει να απολογηθώ ως μέλος του συλλόγου FC Barcelona ή μέλος της Penya Barcelonista d' Atenes επ αυτού;

Οσο για την περίπτωση Ντι Στέφανο επιτρέψτε μου να έχω την δική μου άποψη.Οπως και για το εάν είναι αξιόπιστο το site του συλλόγου FC Barcelona.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν έχω αρκετό χρόνο στη διάθεση μου για να σας στείλω πάλι κείμενα που αποδεικνύουν τα ψέματα σας.

Τέλος θα ήθελα να σας πω κάτι. Την ομάδα δεν την κάνουν οι τίτλοι της. Την κάνει η ιστορία της και αυτά που πρεσβεύει. Οταν επι εποχής Φράνκο ο κόσμος ήταν καταπιεσμένος και ΜΟΝΟ μέσα στο Καμπ Νου κουνούσε υπερήφανα την σημαία της Καταλωνίας και μιλούσε Καταλανικά τότε μπορείτε να αντιληφθείτε τι σημαίνει αυτή η ομάδα για τους Καταλανούς.Και για να αντιληφθείτε τι σημαίνει να είναι κανείς φίλαθλος του ένδοξου αυτού συλλόγου διαβάστε το μήνυμα στην αρχική σελίδα του barcelonistas.gr!

Real Madrid Greek Fans είπε...

Ο χρήστης antimadridista έγραψε:

Επίτηδες έγραψα έτσι τις ημερομηνίες της διακυβέρνησης του Φράνκο. Χρησιμοποίησα ως πηγή ενημέρωσης το έγκριτο - κατ΄ εσάς - wikipedia! Απλά για να σας αποδείξω - αν και επιμένετε να μην θέλετε να το αντιληφθείτε - πόσο αναξιόπιστη πηγή ενημέρωσης είναι.

Διονύση, έλεος!!!

Τo Wikipedia το γράφει καθαρά στην πρώτη σειρά. Ελπίζω να ξέρεις να διαβάζεις Ελληνικά ή Αγγλικά.

Ο Φρανθίσκο Φράνκο (4 Δεκεμβρίου 1892 - 20 Νοεμβρίου 1975) είναι ένας γνωστός ισπανός δικτάτορας στρατιωτικός και πολιτικός. Υπήρξε αρχηγός του κράτους που κυβέρνησε την Ισπανία από τον Απριλίο του 1939 έως τον Νοέμβριο του 1975.

εδώ
http://el.wikipedia.org/wiki/Φρανθίσκο_Φράνκο

General Francisco Paulino Hermenegildo Teódulo Franco Bahamonde (4 December 1892 - November 20, 1975), commonly abbreviated to Francisco Franco, and also known as Caudillo or Generalísimo, was the leader and later formal head of state of Spain from October 1936, and of all of Spain from 1939 until his death in 1975.

εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/Francisco_Franco

Έκανες λάθος, πάει πέρασε – κι εγώ κάνω λάθη. Δεν παραποίησες επίτηδες τα στοιχεία για να μας αποδείξεις ότι έχουμε λάθος. Απλά δεν κατάλαβες καλά τι έγραφε το κείμενο. Το 1973 άλλαξε το πολίτευμα τυπικά στην Ισπανία, ο Φράνκο παρέμεινε αρχηγός αλλά με άλλο τίτλο. Δεν είναι μόνο η Wikipedia είναι τόσες πηγές!!!

Απλά επειδή ως κλασσικοί Έλληνες διαφωνούμε αλλά δεν ξέρουμε γιατί διαφωνούμε θα σε βοηθήσω. Θα κάνω μια ανακεφαλαίωση στο άρθρο (Αλήθειες και Ψέματα) θα είναι έτοιμο αύριο ή μεθαύριο, και θα βάλω ένα νούμερο μπροστά σε όλα όσα γράφω. Θέλω να μου πεις σε ποιο ακριβός από όλα διαφωνείς.

(Υ/Γ) Το ότι διαφωνούμε σε κάτι και μάλιστα τόσο έντονα - δεν σημαίνει ότι δεν σε εκτιμώ!!

Unknown είπε...

Εσπευσες να με κατονομάσεις προτού καν πω το όνομα μου….Μπράβο σου! Χαίρομαι που μιλάω σε έναν άνθρωπο που έχει όνομα και που χρειάστηκε τρεις ημέρες για να αποφασίσει να το αποκαλύψει. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
Μάλλον δεν θέλετε να διαβάσετε τα όσα σας στέλνω. Δικαίωμα σας. Όπως είναι δικαίωμα μου να θεωρώ έγκυρο το site του συλλόγου στο οποίο έχω την χαρά και την τιμή να είμαι μέλος τα τελευταία δυο χρόνια και εύχομαι ο Θεός να με έχει καλά να παραμείνω μέλος για πολλά χρόνια ακόμα.
Εμένα αγαπητέ φίλε η πηγή ενημέρωσης μου είναι το site του συλλόγου που αγαπώ και το site της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας και στο έδειξα στην αποστολή των χθεσινών αποσπασμάτων. Επίσης αν είδες σου έστειλα και ένα απόσπασμα από ένα ουδέτερο αμερικάνικο site για τις σχέσεις Φράνκο και Ρεαλ Μαδρίτης για να σου αποδείξω το αυτονόητο…Αυτό που εσύ δεν θες να καταλάβεις. Κοινώς ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι. Εύχομαι κάποια στιγμή να βγάλεις τις παρωπίδες και να ανακαλύψεις την αλήθεια. Έως τότε σε αφήνω να ζήσεις στην ουτοπία σου.
Σχετικά με τις ερωτήσεις σου. Έλληνας είμαι. Με την Καταλονία θα ευχόμουν να είχα πιο στενές σχέσεις αλλά ο Θεός είχε πάρει άλλη απόφαση. Εύχομαι απλά κάποια στιγμή να μάθω την καταλανική γλώσσα.
Επίσης για το εάν είμαι περιορισμένων πνευματικών δυνατοτήτων άσε να το κρίνουν όσοι με ξέρουν καλύτερα από εσένα. Δεν κρύβεται κανείς οπαδός του καταλανικού εθνικισμού πίσω από την Μπαρσελόνα. Και αν ξέρεις έστω και έναν παράγοντα ο οποίος είναι ενεργό μέλος εθνικιστικού συλλόγου – κόμματος παρακαλώ θερμά να μου τον κατονομάσεις.
Επίσης από πού προκύπτει αυτό το αβίαστο συμπέρασμα σου; Μήπως από το γεγονός ότι κυματίζει έξω από την κάθε εγκατάσταση της Μπαρσελόνα και η σημαία της Καταλωνίας; Αν θυμάμαι καλά κάθε επαρχία - περιφέρεια της Ισπανίας έχει δική της σημαία. Και αν θυμάμαι καλά στην εμφάνιση της ομάδας μπάσκετ της Ρεαλ Μαδρίτης στη πίσω πλευρά βρίσκεται η σημαία της περιφέρειας που ανήκει η πρωτεύουσα της Ισπανίας. Δεν έχει την σημαία της Ισπανίας! Για δώσε μου την δική σου ερμηνεία για αυτό σε παρακαλώ…
Θα ήθελα να επαναλάβω για μια ακόμη φορά και εύχομαι να μην επανέλθω και πάλι στο θέμα αυτό ότι το περιεχόμενο του site των Καταλανών υπερεθνικιστών μου προκαλεί γέλιο και απαξιώ να ασχοληθώ μαζί του. Όσο για το τι έγινε πριν από αιώνες δεν κρίνω απαραίτητο να το αναπτύξουμε στη παρούσα φάση.
Πάμε παρακάτω γιατί έβαλες πολλά θέματα μαζεμένα. Το καθεστώς διακυβέρνησης της Καταλονίας το γνωρίζεις καλά. Θα σου μεταφέρω την άποψη που έγραψε κάποια στιγμή στο foum μας ένας φίλος «Στην Καταλωνία η λογική είναι πολύ διαφορετική. Ο κόσμος ενδιαφέρεται κυρίως για τη διασφάλιση της γλώσσας, του πολιτισμού και της διαφορετικής κουλτούρας της Καταλούνια. Επιπλέον, το άλλο που τους ενδιαφέρει είναι η μεγαλύτερη αυτοδιοίκηση της κοινότητας γιατί θεωρούν ότι αδικούνται από την ομοσπονδιακή διαχείριση του πλούτου (αυτά που προσφέρουν σε σχέση με αυτά που απολαμβάνουν). Δεν είναι τόσο "εθνικά" τα κριτήρια και σε δημοσκοπίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε ποσοστά 55-45 μέχρι και 60-40 ο κόσμος έχει ταχθεί κατά περιόδους ενάντια στην πλήρη ανεξαρτητοποίηση από μία ισπανική ομοσπονδία». Ελπίζω να σου έδωσε μερικές απαντήσεις!
Για την εύνοια της Ρεάλ από τον Φράνκο έχω αναφερθεί σε παλαιότερη τοποθέτηση μου. Διάβασε ξανά και μην επανέρχεσαι σε θέματα που έχω ήδη απαντήσει. Το κόμπλεξ με την Ατλέτικο το έχετε εσείς. Όχι εμείς! Όσο για την ευρωπαϊκή πορεία της Ρεάλ και εκεί έβαλε το χεράκι του ο δικτάτορας…Αλλά ξέχασα…Εσύ έχεις ως εγκυκλοπαίδεια την As! Και μετά μου κάνεις και σύσταση περί εγκυρότητας της πηγής πληροφόρησης μου! Συμφωνώ στο ότι η διαφορά στα τρόπαια στην Ευρώπη είναι σημαντική μεταξύ Ρεάλ και Μπαρσελόνα. Δυστυχώς είχαμε πολλές άτυχες χρονιές και δυστυχώς περάσαμε πολλά «πέτρινα» χρόνια. Αλλά οι εποχές αλλάζουν και ίσως να ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ζήσουμε και εμείς πλέον στιγμές δόξας!
Ποιες είναι ακριβώς οι αγνώστου ταυτότητας ιστοσελίδες που αναφέρω αγαπητέ φίλε; Με κατακρίνεις εσύ που επιλέγεις για βασική πηγή πληροφόρησης το ανοικτό σε πρόσβαση wikipedia;;;; Σχετικά με το εάν γελοιοποιούμε με τα όσα γράφω αυτό άστο επίσης να το κρίνουν όσοι μας διαβάζουν και ας βγάλουν εκείνοι τα συμπεράσματα τους για το ποια είναι η αλήθεια.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω τούτο. Παραμένει ένα ερωτηματικό για εμένα η χρονική συγκυρία που επιλέξατε να κάνετε αυτή την ιστοσελίδα και τι πραγματικά εξυπηρετεί η ύπαρξη της. Την ίδια στιγμή που από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω σας έχουν «αποβάλει» από τις τάξεις τους ακόμα και οι έλληνες οργανωμένοι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης!


ΥΓ…Μέσα από τις διαφωνίες προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα.
ΥΓ.Συγνώμη για την έκταση του κειμένου μου!

Real Madrid Greek Fans είπε...

Σίγουρα δεν μας έβαλε ο Φράνκο (έχει πεθάνει) αλλά ούτε κι οι σκοτεινές και αόρατες δυνάμεις της Ισπανίας που θέλουνε το κακό σας. Μας προκαλέσατε και γράψαμε αυτά που ξέραμε.

Δεν μας έχει αποβάλει ποτέ κανένας οργανωμένος σύνδεσμος, πολύ απλά γιατί δεν ήμασταν ποτέ μέλη κάποιου συνδέσμου.

Μιλάτε όμως τόση ώρα για χίλια δυο πράγματα - αλλά για την Ταμπακέρα μηδέν.

Δεν τίμησε η Μπαρτσελόνα τον “Φράνκο”.
Δεν είναι ο Ετσεμπαρία μέλος της “οργάνωσης Φίλων του Φράνκο”.
Δεν χρησιμοποίησε ο Φράνκο τον “Κουμπαλα”.
Δεν πάτωσε η ομάδα σας στα 15 πρώτα χρόνια της Δημοκρατίας.
Δεν έκανε 15 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα “επί Φράνκο” η Ρεάλ.
Δεν ήτανε άσχετη με το ποδόσφαιρο η δολοφονία “Σουνιόλ”.
Δεν ήτανε η “Άξιο Καταλάνα” αναρχικοί.
Δεν έσφαξαν τους Έλληνες οι Καταλανοί.
Δεν είχε η Μπαρτσελόνα “Κορώνες Βασιλικές”.
Ο Σταυρός του “Αγίου Γεωργίου” δεν είναι σύμβολο Σταυροφορικό.
Τι από όλα αυτά που γράφουμε στο σάιτ μας δεν είναι σωστό!!!

Περιμέναμε κάποια σοβαρή απάντηση σε όλα αυτά και μας λέτε ότι αλλάξατε επίτηδες τις ημερομηνίες - και αλλοιώσατε τα αποτελέσματα - και φτιάξατε ψεύτικους τίτλους - και μετά μας τους παρουσιάσατε - για μας αποδείξετε - ότι όλα αυτά που γράφουμε - δεν είναι σωστά!!! Το internet είναι γεμάτο στοιχεία και οι σκοτεινές και αόρατες δυνάμεις του Φράνκο δεν άλλαξαν ούτε την Ιστορία της Ελλάδος – ούτε βάλανε ψεύτικα στοιχεία στο internet για να παραπλανήσουν εμάς.

Πιστεύαμε πως κάποια πράγματα δε τα γνωρίζατε, και πως μάθατε κάτι. Παρόλα αυτά μας κάνει εντύπωση που συνεχίζεται να προβάλετε την προπαγάνδα των ακραίων Εθνικιστών Καταλανών παρουσιάζοντας την ως σπουδαία!!!

Και για να διευκρινίσουμε κάτι:

Είναι άλλο πράγμα – μου αρέσει και υποστηρίζω μια ομάδα – και άλλο το ταυτίζομαι με τις ακραίες θέσεις μια μικρής μειοψηφίας (που βρίσκεται κοντά σε αυτήν).

Είναι άλλο πράγμα να κατηγορείς γενικά και αόριστα έναν λαό – και άλλο να εξηγείς τις θέσεις κάποιων ακραίων στοιχείων, που δυστυχώς γίνονται αποδεκτές (μάλλον από άγνοια) από μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων φιλάθλων της αντιπάλου ομάδος.