Σχετικά με το site

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε στις 28 Ιουλίου του 2007 μετά από τους επαναλαμβανόμενους χαρακτηρισμούς και προκλήσεις των φίλων της αντιπάλου ομάδος. Δημιουργήθηκε ως απάντηση στα άιωλα και επαναλαμβανόμενα επιχειρήματα των οπαδών της αντιπάλου, που κάποια στιγμή κούρασαν, προσέβαλαν και χαρακτήρισαν άσχημα τους Έλληνες οπαδούς της δικής μας.

Έτσι έπρεπε να δοθεί μια απάντηση. Όλα αυτά που γράφουμε εδώ τα γνωρίζαμε, απλά χρειαστήκανε μερικές μέρες να συγκεντρώσουμε τα στοιχεία μας και να σας τα παραθέσουμε.

Σκοπός μας δεν είναι να δημιουργήσουμε εχθρούς ούτε φυσικά να κάνουμε κάποιους να μισήσουνε τη χώρα της αντιπάλου ομάδος, αλλά να δώσουμε απαντήσεις – τεκμηριωμένες και με ακρίβεια τέτοιες ώστε κάποιος να μπορέσει οτιδήποτε από όλα αυτά να το επιβεβαιώσει.

Οτιδήποτε γράφουμε μέσα εδώ το διασταυρώσαμε και γράφουμε μόνο για όσα είμαστε σίγουροι. Δίπλα από κάθε τι, υπάρχει σχετικός σύνδεσμος (link) ώστε ο καθένας να μπορεί να διαπιστώσει την αλήθεια και την ακρίβεια των λεγομένων μας.

Σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε κάποιον να αλλάξει στρατόπεδο – όπως δυστυχώς κάναν οι άλλοι – αλλά να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να κάνουμε τους φίλους Έλληνες οπαδούς της αντιπάλου πιο προσεκτικούς σε ότι λένε στο μέλλον.

Δεν αμφισβητεί και δε αμφισβήτησε ποτέ κανένας τα ιδεώδη και τις αξίες που θέλει να εκπροσωπεί κάποιος. Τα ιδεώδη όμως αυτά δεν είναι ιδιοκτησία και προνόμιο κανενός, και ο σφετερισμός τους απαιτεί απαντήσεις.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι όποιες διαφορές μεταξύ Ισπανών και Καταλανών δεν μας αγγίζουνε, γιατί πάνω από όλα είμαστε Έλληνες και οπαδοί του καλού ποδοσφαίρου. Και σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο η ιστορία γράφεται μέσα στα γήπεδα κι εκεί πρέπει να μείνει!!!